Ainur Maryam

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, December 31, 2009

SELAMAT TAHUN BARU..List..dot.dot.dot

AINUR MARYAM.. LIST UTAMA

Tahun baru menjelma lagi.. tiap tiap akhir tahun aku dah senaraikan azam tahun depan aku..tapi hanya 20% je yang berjaya..yang lain hanya tinggal list je. So malas nak senarai banyak2 cam tahun lepas.. cukup satu bulan satu..hehe..(senarai juga)..pastu buat..berjaya? oklah.. Tak berjaya..tukar azam yang boleh berjaya..ok tak?


2010..awal2 tahun aku dah sedih.. 2 bulan suami aku akan pegi operasi.. menyambut seruan negaralah..kononnnn...hehehe..( jangan marah sayang.. So 2 bulan yang gelap kini sudah tiba.. tinggallah aku ngan ainur kat umah ..yang pasti aku kene senaraikan apa yang patut aku buat sepanjang ketiadaan suami tercinta....



  • kemas rumah.. ( the first and foremost )

  • Kemas document.. (yang paling liat nak buat)

  • siram pokok cabai, nenas n durian sayang.. (keje sayang)

  • bagi ikan makan.. ( keje sayang)

  • Nak beli tikar getah untuk dapur.. ( cite2 dari tahun lepas yang tak berjaya lagi)

  • nak cari playgym untuk ainur..

  • pegi keje..( cam biasa)

  • Tgk Dysebel..( tak pasal2 aku jadi peminat ikan duyung ni..)

  • Kumpul susu sebanyak mungkin.. klau boleh semua 24 bumble bee yang ada.

  • Nak cari lap top kecik untuk ainur.. memandangkan dia suka menyibuk nak taip time aku tengah taip comp juga

  • try beberapa resepi..( harap2 ada masa)

  • Balik kg perak bawa ainur.. nak balik pahang kene tunggu bulan 3 plak..

  • Acara terbesar..- attend kenduri kahwin dillah bulan 2 ni...

  • Nak survey almari baju ainur.. (yang kalerful tu aje..)

  • Hias bilik ainur..

  • Cari langsir bilik ainur..

  • semua ainurlah..


So aku harap semuanya dapat dilaksanakan dalam 2 bulan ni..

Tuesday, December 29, 2009

SEMINGGU YANG BUSY..

Bermula jumaat lepas sehingga ari ini..hidup aku agak penuh dengan aktiviti2..
  • Jumaat - kemas rumah seharian n pegi giant.. ramai nak dtg umah aku ni.. elma, kate, nadia, dayah n cik ros suami isteri..(ramaikan)..semuanya nak pegi kenduri kahwin faiz esok kat alorstar.. akupun beria mengemas bilik2 untuk kekawan aku tido..tapi tak jadi ..sedih..tapi tak pe lain kali korang kene tido juga umah aku... cam biasa akupegi giant..suamiku memasak n jaga ainur kat umah..(eh terbalik plak..sebab aku yang teror bab2 shopping ni.hehehe.sorry yang).. bila depa sampai..semua tumpuan kat little ainur.. wah wah wah..ainur jadi selebrity plak..

  • Sabtu- bersiap2 untuk pegi Alor Star.. kenduri kahwin Faiz n Kak Salwa.. Disebabkan ada 2 kenduri pada ari sama n lorong sebelah2 menyebelah plak tu kita orang nyaris nak makan nasi minyak umah jiran faiz...tapi..kepekaan menyelamatkan keadaan.. akhirnya kita orang sampai gak umah faiz..jumpa lagi kekawan QS aku..cam biasa bertanya khabar n bertanya bila nasi minyak ko plak..bila nak due.. bila nak tambah lagi..anak ye.. Pastu pg Changlun lawat keluarga angkat suamiku.. OH..kak Fatin dah bersalin.. tapi tak nampak cam baru lepa beranak..maintain tu ,..siap make up lagi..jelous2.. apa petua dia ye??.. Ainur cam biasa jadi selebrity.. dapat baju free lagi.. kamu ni ainur..muka rezekilah..amin..moga anak ibu sentiasa dimurahkan rezeki..

  • Ahad- Kenduri umah baru n bersunat anak staf sarjan yang baru bersara... ramai gile ahli bakat yang sangat berbakat bersara tahun ni....sedihnye... meriah lagi ke bakat lepas ni... harap orang2 baru sesporting depa..Yng paling aku sedih..asst akupun bersara juga.. tidak!!!! nampaknye aku kene buat keje sorang2lah pasni..

  • Isnin - Rehat and tumpu pada keje.. tak!!! aku kene pegi meeting Bakat malam ni.. takde makanan.. balik umah lapar.. nasib baik sayang tinggalkan ckit kuey teow goreng yang sedap..hmm

  • Selasa - petang kene turun padang pegi sukaneka Batalion.. so aku minta half day dari bos.. 2.30 kami suami isteri turun padang.. tunjuk muka kat khemah masing2... pastu jalan2.. aku ingat nak masuk game 2 yang ada tapi laki aku tak nak plak..so kami berdua pun berjalan2 tgk rumah..tapi tak beli..tgk je..ramai sangat penjual umah kat sini...pas ni nak ambik ainur kat umah pengasuh..bawa dia plak.. ramai sangat orang tanya mana anak aku..

  • Rabu- petang yang tak busy.. malam yang akan busy... aku kene bersiap untuk family dinner di messr suami aku..busy..busy ni..nak jumpa cik dilah dulu kat Queensbay..

Thursday, December 17, 2009

Salam Awal Muharram..

Salam awal muharram buat semua bloggers..

Ini kali pertama aku mula menulis blog...setelah sekian lama mengikuti blog kekawan lain.. Teringin pula nak ada satu blog..Apa aku nak isi dalam blog ni ..,itu lain cite. yang aku tahu skang aku dah ada satu..yeye..Sukanye aku..Kenapa aku tak ada blog sebelum ni.??

Pertama..Aku bukanlah jenis manusia yang suka menulis.. apa lagi menaip.. biasanye kat ofis keje menaip ni aku suka bagi pada assistant aku je.. aku tau draft keje je.. tapi.. sempena tahun abru ni.. aku nak jadi rajin sikit...hehe..

Kedua.. aku tak tau apa patut aku tulis dalam blog ni nanti.. nanti blog aku kosong je..tapi sejak ada ainur maryam, mungkin banyak benda yang boleh dikongsi nanti..kan..?

Ketiga..Tak lama lagi.. my beloved husband akan pergi operasi..untuk 2 bulan..(sedey...)so bila ada blog blehlah aku isi masa ngan benda yang berfaedah sikit.. pastu blehlah cik abang aku ni tau apa aktiviti isterinye di rumah..(heheklau aku nak bagi tau)..

Lastly.. akhirnye aku terpengaruh ngan jet.. cam best je tiru kau jet..hehe..

err..alamak ainur dah bangunlah plak...sorry got to go...