Ainur Maryam

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, February 10, 2010

High chair

mana biskut milna ainur???

Teman ibu masak kat dapur sambil mengetuk rattles..


Ibu nak pegi mana tu??

Ainur nak rest plak.

High chair , antara barang yang tersenarai dalam list to buy ( for ainur) aku.. aku budget lagi sebulan dua baru aku nak cari. Tapi secara tak sengaja aku terbeli awal plak.. nasib baik ainur nak duduk dalam tu. Aku beli kat kedai juaimurah..actually aku nak beli bouncer , tapi last minit cancel bila nampak higchair ni..macam jatuh cinta pandang pertama plak. Aku suka high chair ni cause ia ada banyak function and banyak level untuk recline, ..simply said..very very flexible. Yang best nye ia bleh swing n buat tempat tido baby. Memang berbaloi baloilah. Lagi berbaloi bila ia boleh disorong kemana mana aje ..senang sikit keje aku .Sekarang ainur dah bleh join ayah n ibu kat dining and teman ibu masak kat dapur. Sayang ainur..muah!!

Di mana ainur?

Ini adalah tempat aku and ainur melepak sambil tgk tv and sediakan stok susu ibu.
Tak silap aku toto ni lah saiz yang paling besar yang ada kat umah aku.
Biasanye klau aku masuk dapur or toilet sekejap aku akan letakkan ainur area yang paling centre atas toto ni. Tapi..tgk, kat mana dia sekarang?

Ha ..tu dia.. half of her body was under the playpen.. nasib baik ibu datang awal..klau tak terlekat bawah playpen tu.

Monday, February 1, 2010

AL FATIHAH


Al fatihah buat baby Ukasyah.. aku baru terbaca blog ibu bapa yang tabah ini..mawadah n hafiz.. im just crying while reading about allahyarham ukasya.. Moga Allah meemberi seribu rahmat buat pasangan ini. blog buat anakku.

Aku, Contractor N ainur

Dah dkat 3 minggu aku tak masukan apa2 citer dalam blog ni.. aku sangat sibuk menguruskan tender, meeting, umah and ainur yang suka memerap.. skang ni dia dah pandai meniarap n guling guling sampai masuk bawah meja..lagilah susah aku nak buat keje2 umah.. tiap tiap petang.. aku macam lipas kudung kene settlekan segala keje umah seperti, pam susu, solat asar klau tak sempat solat kat opis, jemur kain atau angkat kain baju, kuarkan n bersihkan botol botol susu ainur dari umah pengasuh..mandi n sapu sampah ( semuanya dapat dilakukan tanpa ainur menangis memanggil..emaaak..emaak.. walaupun aku ajar dia sebut ibu..mak..juga dia jerit)

Oh..ye.. minggu lepas aku ada meeting di kuala kangsar.. bercinta betul aku nak pegi sana tiap tiap bulan... biasalah..contractor ni suka tembak Qs... mentang2lah aku muda n tak tahu sangat pasal contract dia... nak claim aku budak baru jadi QS...yang dia tak pandai buat claim n report tak nak cakap.. tension aku ngan contractor yang suka cari salah orang lain ni... hellow..MR contractor...opis aku ni dah nak masuk 50 tahun pengalaman..korang tu baru bape tahun je jd contractor.. tapi semua nye tak betul.. tau buat bangunan je.. cuba belajar buat claim.. banyak tu korang claim..banyak tulah aku kira.. nak banyak lagi buat keje bebaik.. (marah marah)

Tinggalkan kisah aku ngan kontraktor.. aku nak citer pasal produktivity susu aku,... alhamdullilah ubat homopaty tu sangat berkesan buat aku sakang.. aku bleh menyimpan hinggga 7 n 8 ozz sekali perah waktu tgh ari. nanti aku masukan gambar ubat tu. Tapi kekadang aku tak sempat juga menyimpan.. cause si ainur dah makin membesar n dia suka habiskan susu secara direct breastfeed sebelum sempat aku memerah di tgh malam.. aku bangun..dia pun bangun nak susu.. tidur nak aku dakap..(manja tak).. aku tak de je.. dia akan guling kiri..guling kanan.. n mulut ternganga nganga cari puting.. tak de je..mulalah dia nangis sebut mak balik..pastu dapat nenen terus tidur ..mulut tak nak lepas nenen.. aku.??? huhu... ibu bukan botol susu...